Pasteitje met visragout en gebakken een kwarteleitje
4 couverts
30 min
Ingrediënten
- 230 gr bladerdeeg
- eigeel van 1 ei
- 4 kwarteleitjes
- 12 gr JT Royal tobiko rood (zalmeitjes)
- 4 plukjes daikon cress
Visragout:
- 120 gr vispotje
- 30 gr ui
- 100 gr grijze oesterzwammen
- 10 gr peterselie
- 5 gr dragon
- 5 gr dille
- 50 gr ongezouten roomboter
- 200 gr kookroom
- 65 gr kristal patentbloem
- 1 gr saffraan
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Laat het bladerdeeg ontdooien en steek er vormen uit. Prik gaatjes in de bodem. Snij een stuk uit het midden van de resterende uitgestoken deegplakken en plak deze met water vast op de bodem tot ‘bakjes’ ontstaan.
- Bestrijk het deeg met eidooier en bak de ragoutbakjes in ca. 15 minuten goudbruin in de oven op 180°C.
- Scheur de oesterzwammen, maak de uien schoon, snipper ze en zet beide aan.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en meng dit tot een gladde massa. Laat het 2 minuten zachtjes sudderen en schenk al roerend de visfond, witte wijn en saffraan erbij.
- Voeg de kookroom toe en laat de ragout, al roerende, enkele minuten zacht koken. Voeg de vis toe, laat deze ca. 4 minuten garen en voeg dan de oesterzwammen en uisnippers toe. Maak af met zout en peper. Hak ondertussen de kruiden.
- Bak de kwarteleitjes in een poffertjespan.
Bordopmaak
- Dresseer de ragoutbakjes op een plank of etagère en vul deze met de ragout.
- Leg een gebakken eitje op het ragoutbakje, met daarop de zalmeitjes.
- Steek tot slot een plukje kruiden in de ragout.
Bestel ingrediënten