Tiramisu met cantuccini en Licor 43 barista
4 couverts
15 min
Ingrediënten
- 300 gr Sapori cantuccini alla mondorla
- ca. 5 gr cacaopoeder (om te decoreren)
Tiramisu:
- 40 ml Licor 43 baristo
- 200 gr mascarpone
- 65 gr eigeel
- 200 ml ongezoete slagroom
- 6 gr heldere bladgelatine
- 100 gr poedersuiker
Koffie:
- 30 ml Licor 43 baristo
- 270 gr Nescafé oploskoffie roodmelange
- 6 gr heldere bladgelatine
- 270 ml water
Bereidingswijze
- Zet de koffie, voeg de Licor 43 toe en los hier de gelatine in op.
- Voeg de mascarpone toe aan de helft van de koffie/Licor en roer het tot een glad mengsel. Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door het mengsel. Klop het eigeel en het poedersuiker luchtig en meng ook dit er
voorzichtig door. - Besprenkel de cantuccini met de resterende koffie/Licor (houd er een paar apart om te garneren).
- Laat de gelatine weken in water. Maak de oploskoffie, voeg de Licor toe en verwarm dit. Knijp de gelatine uit, los dit op in de koffie en laat het afkoelen op kamertemperatuur.
Bordopmaak
- Bouw de tiramisu in het glas op. Doe onderin het glas de tiramisu-mousse en laat dit een uur in de koelkast opstijven.
- Leg hier wat in koffie/Licor gemarineerde cantuccini op, schep daar weer een dun laagje mousse op en laat ook
dit weer ca. een uur opstijven in de koelkast. - Schenk er vervolgens een dun laagje koffie op. Herhaal dit nogmaals tot er diverse mooie laagjes in het glas te zien zijn.
- Bestrooi dit tot slot met cacaopoeder en steek hier een apart gehouden cantuccini in.
Bestel ingrediënten