Zuringsoep met Blue Stilton en aardappel en crème fraîche
Zelf soep van vergeten groente maken? Probeer het dan eens met zuring! Deze soep is op smaak gebracht met de blauwe kaas Blue Stilton.
4 personen
30 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Zijerveld.

Ingrediënten
- 100 gr blue stilton
- 1 bakje crème fraîche
- 1 l kippenbouillon (kant en klaar)
- 200 gr aardappels
- 1 ui, gesnipperd
- 100 gr zuring
- peper en zout
- 40 gr boter
Bereidingswijze
- Schil de aardappels, was ze af en snijd ze in blokjes. Pluk de bladeren van de zuring en was deze goed.
- Smelt wat boter in een pan en bak de fijngesneden uitjes aan.
- Voeg de aardappelblokjes toe met de bouillon, breng aan de kook en laat dit in 20 minuten goed gaar koken.
- Pureer dan de soep met de rauwe zuring erdoor. Houd deze warm op een laag vuurtje.
- Doe de crème fraîche met de verbrokkelde Blue Stilton in een pan op een laag vuurtje. Wacht tot beide helemaal gesmolten zijn.
- Giet de romige substantie nu heel langzaam bij de gepureerde soep. Blijf goed roeren en voeg daarna naar eigen smaak zout en peper toe, en eventueel nog croutons.
- Serveer deze super lekkere soep direct. Als je te lang wacht, verkleurt de soep en kan de kaas aanbranden.
Bestel ingrediënten